Friptura de rata

2012-08-16
Rata umpluta cu mere
  • Portii : 3-4
  • Timp de Pregatire : 30m
  • Timp de Gatire : 1:30 h
  • Gata In : 2:0 h

Ingrediente

  • Rata - 1 rata intreaga
  • Faina - 1 lingurita
  • Concentrat de pasare
  • Unt
  • Mere mici
  • Maghiran
  • Chimen
  • Sare

Mod de preparare

Pasul 1

Rata se spala, se sareaza si se pregateste pentru copt. Frecati-o pe dinauntru cu sare, maghiran, chimen si umpleti-o cu mere.(mere mici, intregi, spalate bine si fara codite). Se coase rata.

Pasul 2

Puneti rata cu pieptul in jos in tava cu putin unt fierbinte, apa si prajiti-o timp de 1 ora si jumatate, stropind-o des cu sucul propriu. In a doua jumatate a timpului de prajire se intoarce rata si se lasa sa se prajeasca complet.

Pasul 3

Se recomanda sa se serveasca cu un sos preparat din sucul ramas in tava astfel. Dupa ce am scos pasarea si am pus-o la pastrat la cald, sucul ramas se fierbe pana prinde o culoare maronie, se scurge surplusul de grasime, se adauga o bucata de unt rece, suc de lamaie, suc de portocala, si o felie de portocala fin taiata. Se fierbe pana devine un sos gros.

Pasul 4

Carnea sa fie frageda, rata trebuie sa fie tanara, o rata mai batrana trebuie asezata cu burta in jos in apa fierbinte, si lasata sa fiarba aproximativ 2 ore, abia apoi prajiti-o gata fiarta.

Pasul 5

Transati rata, decorati-o cu merele taiate in doua, si turnati de jur imprejur sosul preparat. Se serveste cu garnitura de varza rosie, varza alba, salata de varza, cartofi sotati, etc.

Media Evaluarilor Membriilor

(0 / 5)

0 5 0
Evaluati reteta

0 persoane au evaluat reteta

Retete Similare:
  • Chiftelute spaniole in sos de rosii (Albondigas)2

    Chiftelute spaniole in sos de rosii (Albondigas)

  • Drob de vita la cuptor2

    Drob de vita la cuptor

  • Pulpe de pui cu ardei copt 3

    Pulpe de pui cu ardei copt

  • Piept_de_rata_cu_portocale_II

    Piept de rata cu portocale II

  • Rata_pe_salata.JPG

    Rata pe salata

Comentariile Retetei

Posteaza Un Comentariu

*