Dulceata de gutui

2012-09-08
Dulceata de gutui
  • Timp de Pregatire : 45m
  • Timp de Gatire : 45m
  • Gata In : 1:30 h

Ingrediente

  • Gutui feliate - 700 g
  • Zahar - 1 kg
  • Apa - 600 ml
  • Suc de lamaie - 100 ml
  • Zahar vanilat - 3 pliculete
  • Baton de vanilie - 1/2

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru dulceata se aleg fructele coapte bine. Se spala, se curata de coaja, pana la partea lemnoasa cu seminte si se taie bastonase subtiri. Deoarece gutuile oxideaza rapid, dupa ce au fost taiate se stropesc cu suc de lamaie sau se pun in apa cu lamaie pana taiem toate fructele si facem siropul.

Pasul 2

Zaharul, apa si zaharul vanilat se pun intr-o cratita pe foc, se lasa pana se dizolva zaharul si se leaga siropul. Dupa ce siropul s-a legat (siropul scurs din lingura pe o farfurie nu se imprastie), se ia cratita de pe foc si se adauga bastonasele de gutui si sucul de lamaie. Se amesteca usor. Se lasa 15 minute.

Pasul 3

Se pune iar vasul pe foc si se fierbe 45 de minute. Spre sfarsit cand dulceata este aproape gata si gutuile au un aspect lucios se adauga batonul de vanilie. Se incearca siropul sa fie legat.

Pasul 4

Se pregatesc borcanele sa fie spalate si uscate pe gratarul de la cuptor. Se toarna dulceata de gutui in borcane si se inchid capacele. Se acopera borcanele cu o patura pana a 2-a zi, ca sa se raceasca incet.

Media Evaluarilor Membriilor

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Evaluati reteta

3 persoane au evaluat reteta

Retete Similare:
  • Slatko

    Slatko – Desert macedonean

  • Cozonac

    Cozonac

  • Sarmale in foi de varza

    Sarmale in foi de varza

  • Cartofi la tigaie cu lamaie si cimbru

    Cartofi la tigaie cu lamaie si cimbru

  • Dulceata de pepene galben

    Dulceata de pepene galben

Comentariile Retetei

  1. postat de geta popa on 20 noiembrie 2012

    Va rog foarte mult sa-mi comunicati reteta de zacusca de gutui. A facut-o candva sora mea, dupa revista dvs., dar nu mai stie reteta; atat stie ca a fost f.f. buna; as vrea s-o fac si eu.
    Multumesc frumos, Geta

    • postat de Administrator on 24 noiembrie 2012

      Multumim mult pentru interesul acordat. Din pacate nici noi nu cunoastem aceasta reteta, dar va promitem ca vom face tot ce putem pentru a v-o putea pune la dispozitie.

Posteaza Un Comentariu

*