Cotlet de porc cu sos de smantana

2012-08-10
Cotlet de porc cu sos de smantana
  • Portii : 4
  • Timp de Pregatire : 15m
  • Timp de Gatire : 30m
  • Gata In : 45m

Ingrediente

  • Cotlet de porc fara os - 400 g
  • Ulei - 50 ml
  • Sos de smantana - 400 g
  • Patrunjel verde
  • Sare

Ingrediente sos de smantana

  • Unt – 40 g
  • Faina – 40 g
  • Smantana – 100 g
  • Lapte – 300 ml
  • Sare

Mod de preparare

Pasul 1

Cotletul se spala, se portioneaza in 8 bucati, se bat putin cu batatorul de snitele, carnea fiind acoperita cu o folie alimentara. Se sareaza dupa gust.

Pasul 2

Se prepara un sos de smantana. Faina se dizolva in 100 ml de lapte rece. Intr-o tigaie pe foc topim untul si adaugam amestecul de lapte si faina. Se amesteca incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Treptat adaugam restul de lapte, dupa 10 minute se adauga smantana si se mai lasa inca 10 minute la fiert la foc moderat. Un praf de sare.

Pasul 3

Cotletele se inabusesc in ulei cu 50-100 ml apa, se adauga sosul de smantana si se mai fierb impreuna 10 minute.

Pasul 4

Se serveste cald cu diverse garnituri. Cate 2 bucati cotlet/portie si sos de smantana peste carne.

Media Evaluarilor Membriilor

(0 / 5)

0 5 0
Evaluati reteta

0 persoane au evaluat reteta

Retete Similare:
  • Chiftelute spaniole in sos de rosii (Albondigas)2

    Chiftelute spaniole in sos de rosii (Albondigas)

  • Drob de vita la cuptor2

    Drob de vita la cuptor

  • Pulpe de pui cu ardei copt 3

    Pulpe de pui cu ardei copt

  • Piept_de_rata_cu_portocale_II

    Piept de rata cu portocale II

  • Rata_pe_salata.JPG

    Rata pe salata

Comentariile Retetei

Posteaza Un Comentariu

*